Holger sammen med en lille engel - animation

Lille engel vinker til en sommerfugl - animation

D. 5. august 2011 måtte jeg sige farvel til min dejlige Holger-vovse.

Kære Holger-mand, disse linier er til dig, fordi jeg gerne vil sige tak for de 10 dejlige år, vi nåede at få sammen.
Jeg vil altid huske tilbage på den tid med glæde og smil. Vi har haft så mange sjove oplevelser sammen i skovn, på stranden og ikke mindst i det daglige, hvor du trofast ledsagede mig i al slags vejr sommer og vinter.
Der er blevet så helt utroligt tomt her, og jeg synes, jeg kan høre dig hele tiden, selv om det nu allerede er længe siden, at dyrlægen kom herhjem og var med til at give dig en værdig og rolig afsked, som du fortjente det, og jeg ved, at jeg gjorde det eneste rigtige for dig den aften, for du orkede ikke mere, men selv i de sidste minutter holdt du skansen og fulgte med i det hele og ville ikke risikere at gå glip af noget - som altid den mest nysgerrige hund nord for Alperne.

Jeg savner vores ture, dit nærvær, dine små venskabelige puf med snuden, når du ville fange min opmærksomhed, dit store tunge hundehoved på mit knæ, den måde, du altid stak poten frem på, fuldkommen overbevist om, at der nok kom en eller anden og gav dig hånden, (hvad der underligt nok også altid gjorde), ja selv alle hundehårene i fodenden af min seng savner jeg, for selv om jeg adskillige gange gennem årene gjorde dig opmærksom på, at det var noget forfærdeligt svineri og særdeles uhygiejnisk med en hund i sengen og derfor bad dig finde et andet sted at sove - f.eks. på en af de dyrt indkøbte tykke måtter, så var det en anmodning, som du altid meget høfligt afslog, da du overhovedet ikke kunne se logikken i det.

Jeg kunne sige så mange ting til dig og om dig, men du har sikkert travlt med et eller andet der, hvor du nu er, for jeg er sikker på, at du stadig lever og har det godt der i din hundehimmel, og jeg vil ikke tage din tid, men jeg håber, vi mødes igen en dag, for hvis der er en himmel for mennesker, så vil en sådan himmel ikke være himmerige for mig uden dig og de andre dejlige førerhunde, der har delt mit liv i så mange år og været en væsentlig årsag til, at mit liv har været og er så rart, som det er.

Man siger, at det liv, man har levet ikke er de dage, der er gået, men de dage, man mindes, så kære Holger-mand, tusind tak for 10 års dejlige minder. Med dig fik jeg friheden til at gå, når jeg havde lyst til det, uden dig føler jeg mig som i et fængsel.
Du var verdens sødeste og sjoveste hund!
Tak fordi du altid mindede mig om at "se" på mulighederne - frem for på begrænsningerne!

Se en kort video med Holger gennem 10 år
Tilbage til Holgers forside
Tilbage til Mælkevejens indholdsfortegnelse